Ο Στ. Κασσελάκης ακύρωσε τη συνάντηση με AIPAC

O Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει το ταξίδι του στις ΗΠΑ και σήμερα ήταν επίτιμος προσκεκλημένος στην παρέλαση για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου που γίνεται στη Νέα Υόρκη.

Αύριο θα βρεθεί στην Ουάσινγκτον και σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον βουλευτή του Κογκρέσου του Δημοκρατικού Κόμματος, Κρις Πάππας. Εν συνεχεία το πρόγραμμά του περιλάμβανε συνάντηση με τον διευθυντή Διεθνών Υποθέσεων του οργανισμού American Israeli Public Affairs Committee (AIPAC), Στίβεν Σνάιντερ.

Σήμερα το βράδυ ωστόσο έγινε γνωστό από διαρροές πως η συνάντηση αυτή δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί. Την απόφαση την πήρε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Η διαρροή ανέφερε επίσης πως όλοι οι περιφερειακοί δρώντες οφείλουν να δείξουν την απαιτούμενη αυτοσυγκράτηση με σεβασμό στη διεθνή νομιμότητα και στις διαμεσολαβητικές προσπάθειες. Μεγάλο ρόλο σε αυτή την απόφαση έπαιξε και η άρνηση του Ισραήλ για αποκλιμάκωση.

Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη συνάντηση έχει προκαλέσει μουρμούρες στην Κουμουνδούρου μεταξύ στελεχών που δεν έχουν δει με καλό μάτι τη στάση που κρατάει τον τελευταίο καιρό ο Στέφανος Κασσελάκης, έχοντας υπερασπιστεί τον ρόλο του ΝΑΤΟ έναντι «καθεστώτων της Ανατολής», ενώ η δυσαρέσκεια επεκτάθηκε και εξαιτίας της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το πρωί της Κυριακής όπου δεν γινόταν καμία αναφορά στη Γάζα και ήταν ξεκάθαρα υπέρ του Ισραήλ. Το AIPAC είναι μια οργάνωση που υποστηρίζει ξεκάθαρα το καθεστώς Νετανιάχου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί